tirsdag, april 28, 2009

Work-life Balance


Sunset - P4255665
Originally uploaded by
uramsing

Har skrevet om det før, balancen mellem arbejdsliv og privatliv.
Billedet ovenfor er i solnedgangen lørdag aften fra en skov et eller andet sted i Jylland. Der har været travlt op til weekenden og hele natten skal nu investeres i posten og den katastrofe, som løbsdeltagerne skal overkomme. Trætheden vil ødelægge det meste af søndagen, der bliver mindre produktiv.

Alligevel vil jeg ikke bytte for noget. For det foregår sammen med venner, og natten vil byde på talrige beviser af ægte lederskab og samarbejde, når Sølvøkseløbets deltagere, både de gamle ledere og de helt nye spejdere, skal levere 10 liter vand så langt som muligt; uden hjælp og på 30 minutter.

Overvej at klikke videre til billederne på Flickr; et er erfarne ingeniører, der jonglerer med tunge rafter i fire meters højde; noget helt andet er de unge drenge, som kæmper på samme bane og med samme materialer ... hele natten.
De oplever discovery learning; de lærer hvad ledelse er og ikke er ... for ellers når de ikke i mål. Det er ikke noget kursus, det er ikke noget teoretisk fremlagt fundament. Det er spejderarbejde, når det er bedst og vel det Kolind mener, når han genkalder sig de erfaringer, der har hjulpet ham som erhvervsleder.

Pointen: Spejderoplevelsen kan være en vigtig kilde til lederskabet ikke mindst fordi erfaringerne falder på et så tidligt tidspunkt og som del af styret men ægte discovery learning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Værdilemma's Fan Box fra Facebook

Vaerdilemma on Facebook