lørdag, juni 12, 2010

... om nødvendighed og digitale medier

Computers make it easier to do a lot of things, but most of the things they make it easier to do don't need to be done

  ~ Andy Rooney

Andy Rooney er den aldrende kommentater om alskens unødvendighed på "60 Minutes", et af mine yndligsmagasiner som jeg desværre kun ser som Podcast. Andy's teknologipragmatisme (findes det ord?) summeres i ovenstående, der fanger en vigtig erkendelse omkring Nettet, de sociale medier og de ufatteligt mange ting, jeg kan få min iPhone til.
Tror jeg overlader pointen til de indviede og et gammel minde fra Mumitroldene og Mumifars erindringsbog: "Mal aldrig noget bare fordi der er maling tilbage"...

3 kommentarer:

 1. Det er naturligvis en valid pointe som Andy Rooney kommer med - meget den samme som Andrew Keen kommer med i "The Cult of the Amateur". Og der er jo noget om det - generelt er der virkelig meget hø derude ...

  ... og så alligevel. Jeg ser hellere et samfund, hvor vi generelt publicerer og kommunikerer af hjertens lyst - og så må sorteringen i ligeså høj grad ligge hos modtagerne af informationen.

  Begrundelse: Min erfaring er, at folk generelt er dårlige til afgøre, hvad der er relevant - og at de har mere tendens hen mod at kommunikere for lidt end for meget. Alt med måde - naturligvis. Men vi er slet ikke kommet til et sted, hvor den "almindelige bruger" (i det omfang en sådan findes) overkommunikerer.

  Adam

  SvarSlet
 2. 1. "Mal aldrig noget bare fordi der er maling tilbage"... men hvorfor egentlig ikke? Den geniale ide kunne også opstå fra de sidste dråber, pludseligt og uden gennemtænkt form. Dette kan måske føres tilbage til det, der kan skabes, når klygtige folk fjumrer rundt med teknologisk habengut og får ideer ved at koble ellers uafhængige påfund til synergistiske (er det mon et ord?) milepæle.
  Men ellers enig: computere, senest i form af bærbare devices, der kan ligge i lommen, muliggør en grad af tidsudfyldelse, som ikke altid er hverken sund eller produktiv.

  SvarSlet
 3. Kanon betragtninger; meget værdsat. Tror stadig der kommunikeres for meget -- der går 100 bloggere på hver læser... Og, derfor så meget desto mere værdsat er jeres kloge ord!

  SvarSlet

Værdilemma's Fan Box fra Facebook

Vaerdilemma on Facebook