søndag, maj 10, 2009

Fra Nyhed til Nuhed

Som skrevet og understreget på Facebook er jeg fan af Lasse Jensens' Mennesker og Medier. I fredags var der interview med Anker Brink Lund om den aktuelle top10 liste over citerede medier.

Interviewet afslørede to termer, der giver stof til eftertanker. Termer, som giver navn på en tendens i nyhedsbilledet, som er ualmindeligt irriterende:

I jagten på at være den første, er der sket et skred fra nyhed og aktualitet til nuhed og potentialitet. Fra det afslørende og vigtige til det, der måske engang bliver spændende.

Foghs natokandidatur havde måske engang været en nyhed ... men det endte som en latterlig nuhed, hvor hver situation konkurrede om hvad status var netop nu, mens det talende hoved havde kameraet rettet mod vedkommendes polerede ego.

Tilsvarende om gisninger om, hvad der måske kommer som en nyhed i næste uge. Når en journalist interviewer en anden om hvad en tredje måske vil sige. Ikke aktualitet men potentialitet ... og lejlighedsvist kun potensialitet, hvilket er aldeles ulideligt at overvære!

Pointen: Overvej forskellen og gør hvert indlæg tydeligt ... og tilgiv dermed, at netop nærværende kun er en bemærkning og en anbefaling til eftertanke ... men ikke nogen nyhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Værdilemma's Fan Box fra Facebook

Vaerdilemma on Facebook